Обикновено руло с конфитюр

Обикновено руло с конфитюр, пандишпаново руло с конфитюр, руло със сладко, домашни сладкиши, лесно руло, тортичка блог

Понякога, приятели, се чудя защо обръщаме все по-малко внимание на обикновените неща, на онези малки ежедневни неща, които обаче всъщност ни правят щастливи, както например мен ме прави щастлива чашата горещо, ароматно кафе, което моят съпруг Светльо ми прави и ми носи всяка сутрин, докато все още се излежавам под завивките. Забелязах, че все по рядко се вглеждаме в изгревите и залезите, все по рядко се вслушваме и в звуците на природата, а те са навсякъде около нас и само ни приканват да се оставим да ни шепнат…да ни успокоят.

Тази сутрин се събудих с особено чувство, че имам нужда именно от време да остана насаме със слънцето и звука на парка, който се намира срещу нас. Нямаше шест часа и все още по улицата, която разделя блока и парка почти не преминаваха коли. Застанах пред отворения прозорец и се загледах и заслушах… и гледах, и слушах…и видях, и чух… Видях как слънцето се опитва да пробие наперените сиви облаци и иска да усмихне деня ни,видях как ято птици прелита над едно от малките езера до Солниците, видях и морето, което ми говореше, но непослушният вятър отнасяше думите му, чух невероятната симфония от птичите песни, които се сливаха в една истинска хармония, постижима единствено за най-великия диригент – природата. И после там, в далечината – ку-ку…ку-ку…ку-ку – отброяваше в такт една кукувица. А накрая вдишах, с пълни гърди, вдишах морския въздух, примесен с познатата нам, бургазлии, миризма на „Нефтозавод“, но не се подразних от нея, хареса ми, направи ме щастлива, все пак това е мирисът на родния град.

Истината, приятели, е, че щастието е в малките и обикновени неща, просто трябва да не им обръщаме гръб. Ето защо днес, в този празничен ден, избрах да ви представя един простичък, добре познат, като вкус, и очарователен със своята обикновеност десерт – руло с конфитюр. Сигурна съм, че всяко домакинство има своя рецепта и го приготвя, но ето и тази на моята майка, която всъщност приготви и рулото от снимките.

ОБИКНОВЕНО РУЛО С КОНФИТЮР

4 големи яйца
4 с.л.с малък връх захар
4 препълнени с.л. брашно (лъжиците, които са използвани са от онези големите от едно време, ако имате от по-малките – сложете 5)
1 ванилия
по желание настъргана лимонова кора
1 буркан конфитюр (много вкусно става със сини сливи или дюли)
пудра захар за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте с миксер яйцата и захарта, докато побелеят и увеличат многократно обема си. Добавете пресятото брашно и ванилията и внимателно разбъркайте с шпатула, докато се смесят. Постелете тавата от фурната с хартия за печене и изсипете върху нея сместа. Загладете я добре. Печете в загрятата фурна, докато леко започне да порозовява. Имайте предвид, че блатът се изпича много бързо, затова го наблюдавайте, за да не се препече, защото при навиването крайчетата ще се натрошат.

Когато е готов, извадете го от фурната и веднага обърнете блата върху кухненска кърпа. Отстранете хартията внимателно, за да не се изгорите, и докато все още е горещ, го намажете с конфитюра. Завийте на руло и поръсете с пудра захар. Оставете рулото да престои поне 24 часа преди консумация.

пандишпаново руло с конфитюр, руло със сладко, домашни сладкиши, лесно руло, тортичка блог

Толкова простичко, а толкова вкусно, нали?!

Наслаждавайте се, приятели!

Скъпи приятели, моля да ми помогнете в популяризирането на блога! Ако ви харесват рецептите, натиснете някое от бутончетата за споделяне по-долу, за да могат да достигат до повече хора! Харесайте и страничката ми във Фейсбук и никога няма да пропускате нови публикации и рецепти! Благодаря ви!

Реклами

One thought on “Обикновено руло с конфитюр

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: